top of page

bijscholing voor coaches die verdieping zoeken in het

COACHEN OP EMOTIES 2023
start 29 maart 2023
 

Leer in 10 dagen hoe je met behulp van STILTE en VOELEN een veel diepere transformatie bij je cliënten teweeg brengt dan door praten en doen.

VOOR VEEL MENSEN IS VOELEN EEN HELE UITDAGING…

Je herkent het vast wel. Tijdens een sessie wordt er iets geraakt bij je klant en je klant komt in een emotie terecht. Je klant voelt iets in het lichaam, schrikt daarvan en gaat daarna snel weer naar het hoofd om daar weer met wat met gedachten te knutselen. Op deze manier wordt het voelen een soort trampoline: je klant voelt snel even iets - daar beneden ergens in het lijf - en vervolgens gaat het hoofd er weer op los met allerlei verhalen en verklaringen over wat er is gebeurt . Wat uiteindelijk alleen maar meer stress oplevert… Dit kan écht anders en vooral: veel simpeler!

Door te Coachen op Emoties gebruik je de sensaties die het lichaam geeft als directe ingang om tot verdieping en dus tot transformatie te komen. Het lichaam laat namelijk heel duidelijk zien, voelen en merken hoe het met je gaat, hoe je je voelt, hoe je je verhoudt met je buitenwereld (en dus ook met je binnenwereld) en hoe je geleerd hebt hier mee om te gaan. Dat is dus een hele andere ingang dan wat je bij veel andere coachopleidingen leert: praten en samen een oplossing vinden, je klant begeleiden van A naar B. Als jij kunt Coachen op Emoties help je jouw klanten dus op een snellere, zachtere en veel directere manier naar werkelijke transformatie. Tegelijkertijd help je ze bij het (opnieuw) leren VOELEN van de sensaties in hun lichaam en hoe ze in het vervolg om kunnen gaan met hun emoties. 

COACHEN OP EMOTIES...

Je hebt je opleiding tot coach/ therapeut/ persoonlijk begeleider afgerond, vol goede moed je praktijk geopend en je hebt inmiddels al heel wat coachsessies achter de rug. Je wordt je er steeds meer van bewust dat je altijd heel hard aan het werk bent tijdens je sessies en dat je vaak bezig bent om het probleem van je cliënt op te lossen in plaats van dat je cliënt dit zelf doet. Dit kost je veel energie en ergens voel je dat dit anders mag. Kan. Moet.

Door te Coachen op Emoties begeleid je je klant op een hele zachte, rustige manier naar de pijn achter de pijn. Jij hoeft niet meer zo hard te werken, je kunt het probleem laten bij wie het hoort én bereikt ook nog eens sneller resultaat bij je klant.

Want als je contact hebt met je lijf, leer je beter en makkelijker te voelen wie je bent. Het is dan veel makkelijker om je ja of je nee te voelen, om je grenzen te stellen of aan te geven wat je nodig hebt. Het leven is simpel want je bent  niet steeds bezig in je hoofd wat de ander hiervan zal vinden. Je leeft ontspannen en vanuit vertrouwen. Je waardeert jezelf en de ander. Je respecteert jezelf en de ander.

In de Leergang Coachen op Emoties leer ik je de meest logische stappen om hier mee om te gaan.

Dus wil jij ontdekken hoe emoties in het hier en nu een ingang vormen om te komen tot een diepere laag en werkelijke transformatie? Wil je het ‘’praten-over’’ vervangen door in het hier en nu te ervaren wat het lichaam te vertellen heeft. En wil je leren hoe je kunt inzoomen op de laag onder de vraag, die leidt tot een authentiek antwoord vanuit het lichaam? Lees dan zeker nog even verder.

DEZE LEERGANG IS VOOR JOU…

Als je vaak heel hard aan het werk bent voor je cliënt, als jij bezig bent met het oplossen van het probleem in plaats van dat je cliënt dit zelf doet.

Als je soms leegloopt op die “verhalen over” die je klant vertelt en dat je moe thuiskomt omdat je het gevoel hebt dat er iets niet helemaal ‘stroomt’ in je sessies.

Als je weleens gefrustreerd raakt omdat je net niet tot de kern komt bij je klant terwijl je voelt dat de doorbraak zoooo dichtbij is en het dan toch je door de vingers glipt.

Als je wel ziet dat er onder de coachvraag nog een diepere vraag ligt verscholen en dat je soms wel weet hoe je daar komt, maar dat het heel lastig is om daar te blijven met je klant.

Als je dit graag wilt kunnen omdat je weet dat je dan op een heel wezenlijk en diep niveau kunt coachen zodat er ontspanning en ruimte ontstaat voor echte persoonlijke groei.

Als je er aan toe bent om als mens en als coach een prachtige groeitraject door te maken! Immers, jouw klant kan zo ver als jij zelf durft te gaan!

'Het lichaam liegt nooit en het lichaam kán alleen maar in het hier en nu zijn!'
- Nynke van der Bij -

DIT IS WAT JE GAAT LEREN…

Tijdens de Leergang Coachen op Emoties leer je -hoe kan het ook anders- alles over emoties: hoe ze eruitzien, in al hun verschijnings-vormen en hoe je ze kunt benoemen en inbrengen in de sessie. Dit zorgt ervoor dat je als coach in no time tot de kern komt. Bovendien leer je je klant dan op zichzelf te reflecteren en hierdoor weer regie te nemen over het eigen leven!

 

We duiken in de OER-au (de pijn achter alle pijn) en onderzoeken het ontstaan van patronen in het leven, tijdens de ontwikkeling van kind naar volwassene, het zogenaamde Koekjes & Straf-mechanisme. Je leert herkennen wanneer een Innerlijk Kind-deel getriggerd en actief is. Je ervaart je eigen OER-au en hoe je daar mee kunt werken; zodat je op wonderbaarlijke wijze ervaart dat er zo werkelijke heling kan plaatsvinden!

 

Je leert coachen vanuit het Hier en Nu en je leert hoe krachtig het is als je stilte en aandacht inzet tijdens je sessies. Je leert hoe jij je klanten kan helpen ontdekken hoe fijn het is om de tijd, rust en aandacht te krijgen om te mogen zakken vanuit het hoofd naar het hart zodat er ook werkelijke aandacht is voor dat wat diep van binnen leeft. Dit zorgt ervoor dat jij je klant kunt helpen naar een veel beter contact met zichzelf.

 

​​Je leert ook hoe je bij de laag onder de vraag komt. Hierdoor leer je naadloos schakelen naar het ‘echte verhaal’ dat precies daar en dan verteld wil worden. Zo kom je los van de ‘verhalen’ die je cliënt zichzelf vertelt waardoor de transformatie veel sneller kan plaatsvinden.

 

Je bouwt in de loop van de leergang een schat aan informatie, werkwijzen en methodieken op om op elk moment en elk niveau met emoties en het lichaam als ingang te kunnen werken. Je leert te werken met diverse methodes zoals Het Trappenhuis en Werken met de OER-au waarmee je in korte tijd echt en diepgaand contact kunt maken met wat er aandacht vraagt.

 

In ieder blok van de Leergang Coachen op Emoties besteden we aandacht aan de 4 pijlers van deze opleiding: De houding van jou als Coach, Hoe begeleid je de Klant vanuit Zijn, Methodieken om verdiepend te werken en Supervisie/werken voor de groep, zodat je echte vaardigheden aanleert om te Zijn ipv te Doen... 

In de voorgaande edities waren er 2 losse Supervisie-dagen gepland aan het eind. Deze leergang hebben we gekozen voor een 2daags blok. De supervisie en (begeleide) intervisie worden gezamenlijk gepland tussen de blokken door.

Ik: En hoe voelt dat nu, als je mij dit zo vertelt?

Hij: Voelen…? Hier…? Nu…? In mijn lijf……..?

 

Verward keek de jongeman mij aan. Hij had toch net haarfijn uitgelegd hoe volgens hem de relatiebreuk met zijn vriendin tot stand was gekomen en welke emoties er allemaal bij waren?

 

Hij: HUH? Hoe het hier nu in mijn lijf voelt als ik dit zo aan jou vertel?  Ik dacht dat ik wel aardig kon praten over mijn emoties. Maar als je me dit zo vraagt.. ik zou dat echt niet weten…

 

Precies. Hij kon heel goed 'praten over' maar voelen, hier, nu, in zijn lijf? Nee, dat niet.

ZO ZIET HET PROGRAMMA ERUIT...

nynke aan het water.png

Blok I:  Introductie van de 4 leerlijnen 

Coach: Ken Uzelve - Je eigen proces als ingang.

Klant: Wauw, wat een wijs lijf!

Methodiek: Het lichaam als leidraad.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

22 en 23
februari 2023 

Blok II:  Thema: Weerstand, daar waar je precies moet zijn!

Coach: De laag onder de vraag…mag ik daar aankomen?

Klant: Weerstand: en Angst:  Help mij te durven…!

Methodiek: Herkennen, verdiepen, trappenhuis.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

nynke aan het water.png

29 en 30
maart 2023

nynke aan het water.png

 16 en 17
mei 2023

Blok III:  Werken met Innerlijk Kind-delen

Coach: Herkennen van je eigen patronen en identificaties.

Klant: Als de volwassene samenvalt met een kind-deel.

Methodiek: Doorzien van samenvallen en leren losweken volwassene/kind-deel.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

Blok IV: Thema: Grenzen

Coach: Eigen socialisatie met grenzen: over mijn JA en mijn NEE.

Klant: maar wat als ik nee zeg…. herkennen, stellen en bewaken van grenzen.

Methodiek: o.a. werken met grenzen, boosheid, zorgen dat je boodschap aankomt bij de ander.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

nynke aan het water.png

14 en 15
juni 2023

nynke aan het water.png

20 en 21 september 2023

Blok V: 

De eerste dag van blok 5 gaat over werken met Verlangen. Vaak gaan Verlangen en Angst hand in hand en we onderzoeken beide zodat ze er allebei kunnen zijn, en je toch in beweging komt.

Dag 2 is de afsluitende dag: alles valt op zijn plek en met de laatste handvatten kun je er zelf prima mee verder!

Uiteraard sluiten we af met het uitreiken van het Certificaat!

NA AFLOOP VAN DE LEERGANG…

Kun jij coachen vanuit het Hier en Nu en weet je hoe krachtig het is als je stilte en aandacht inzet tijdens je sessies waardoor je veel minder hard hoeft te werken en toch aanwezig bent.

Weet jij hoe je bij de laag achter de vraag komt waardoor je sneller tot de kern van het probleem van je klant komt;

Ben jij in staat jouw cliënten te coachen op emoties en daarmee een diepgaand resultaat te behalen;

Heb jij uitgebreide kennis van verschillende vormen van emoties en hoe je ze kunt inbrengen tijdens je sessies;

Heb je een schat aan informatie, werkwijzen en methodieken om op elk moment en elk niveau met emoties en het lichaam als ingang te kunnen werken.

Heb je je eigen OER-au ontdekt en deze blijvend getransformeerd waardoor jij een veel beter, authentieker en vooral écht contact met jezelf hebt.

En last but not least... kan alles in jouw leven gewoon een stuk simpeler worden.

JOUW KLANTEN HELP JE HIERMEE DOORDAT ZE...

Ontdekken hoe fijn het is om te zakken van het hoofd naar het hart zodat er ook werkelijke aandacht is voor dat wat diep van binnen leeft.

Ze een veel beter, authentieker en écht contact krijgen met zichzelf waardoor ze ook een veel beter, authentieker en écht contact krijgen met de mensen om hen heen.