top of page

Stilte-dag in Ommen


Een dag voor als de stilte je roept …


Nynke:   
"Het lijf weet waar THUIS is!
Door het lichaam te volgen naar de bron, de basis, ontstaat er het echte thuis zijn, dwars door die laagjes heen die je er bij weg hielden. En dan ontstaat er ontspanning, ruimte en stilte. Tussen je dagelijkse doen en het echte thuis zijn in jezelf, zit vaak iets wat niet zo fijn is, iets wat je niet uitkomt, iets waar je wat van vindt. Er wordt -vaak onbewust- veel energie gestopt in het weghouden ervan. En het activeert het Hoofd om maar door te dingesen.

Door je lichaam als leidraad te volgen, door liefdevol en met aandacht af te dalen naar dát wat je weerhoudt echt in het NU te leven, kom je weer thuis in je lijf en je leven. Er ontstaat een hernieuwd contact met je wezen en de realisatie dat er altijd compleetheid is! En dat alles wat je eigenlijk vindt dat weg moet, onderdeel is van het geheel, van het heel-zijn. Dit is zo heilzaam: zien en voelen dat je compleet bent, heel, één.''Tijdens de Stilte-dag zijn er geleide meditaties die je meenemen naar binnen, oefeningen om in stilte met jezelf te zijn en persoonlijke aandacht voor waar je op dat moment tegen aan loopt. 

Ongeveer eens per 4 tot 6 weken zal er een stiltedag in Ommen georganiseerd worden. De dagen staan in het teken van de Verstilling en soms komt er een thema aan de orde.
En alles wat zich aandient of geraakt wordt is van harte welkom!

We zitten dan in mijn (nieuwe) chalet in Ommen, een practhige plek aan de rand van het park waar het je makkelijk wordt gemaakt om te verstillen en te verdiepen. Gezien de daar beschikbare ruimte werk ik met kleine groepen. Naast meditatieve inleidingen zal er aandacht zijn voor wandelen, delen en persoonlijk werk. Ook creatieve werkvormen zijn vaak een onderdeel van de dag. Omdat het lijf via schrijven of pastelkrijtjes zoveel makkelijker volgt.

Praktische informatie
Wanneer: 18 maart, 22 april, 3 juni 2023
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
Waar: Bungalowpark Calluna Ommen
Kosten: 125,00
Lunch: voor koffie, thee en wat lekkers wordt gezorgd. De lunch neem je zelf mee.
 


 

bottom of page