Stilte-dag Thuis Zijn
samen met Linda Rood

Tijdens een stilteretraite deze zomer bij Linda Rood zag ik in een visualisatie ineens voor me hoe wij samen een groep zouden draaien: Ik neem de mensen mee naar beneden en zij blaast ze het dak uit. Kortom naar beide kanten een mega power.

En jaaaa! Hij komt er! Een dag met zijn 2en!

Linda:  
"Lange tijd was ik op zoek naar innerlijke vrede en vrijheid wat mij op het pad van spiritueel ontwaken bracht. Op mijn zoektocht kwam ik langs vele prachtige methoden en inspirerende spiritueel leraren en opleiders. Het heeft me allemaal mede gevormd tot de mens die ik ben.

De zoektocht naar spiritueel ontwaken bracht me uiteindelijk terug waar alles begint en eindigt, bij ik mijzelf, thuis. Je zou het ook kunnen verwoorden met de diepe ‘Ja’ die alles draagt. Ook de ja en nee van het dagelijks leven. Ik schreef er een boek over Het ja-gevoel."


Samen met Linda organiseer ik, midden in hartje winter op 20 januari, de stiltedag ‘Thuis Zijn’.

Wat een prachtig jaargetijde hiervoor! De tijd bij uitstek om naar binnen te keren en daar ons thuis te herkennen.

Een dag voor als de stilte je roept …


Nynke:   
"Het lijf weet waar THUIS is!
Door het lichaam te volgen naar de bron, de basis, ontstaat er het echte thuis zijn, dwars door die laagjes heen die je er bij weg hielden. En dan ontstaat er ontspanning, ruimte en stilte. Tussen je dagelijkse doen en het echte thuis zijn in jezelf, zit vaak iets wat niet zo fijn is, iets wat je niet uitkomt, iets waar je wat van vindt. Er wordt -vaak onbewust- veel energie gestopt in het weghouden ervan. En het activeert het Hoofd om maar door te dingesen.

Door je lichaam als leidraad te volgen, door liefdevol en met aandacht af te dalen naar dát wat je weerhoudt echt in het NU te leven, kom je weer thuis in je lijf en je leven. Er ontstaat een hernieuwd contact met je wezen en de realisatie dat er altijd compleetheid is! En dat alles wat je eigenlijk vindt dat weg moet, onderdeel is van het geheel, van het heel-zijn. Dit is zo heilzaam: zien en voelen dat je compleet bent, heel, één.''Tijdens de Stilte-dag zijn er geleide meditaties die je meenemen naar binnen, oefeningen om in stilte met jezelf te zijn en persoonlijke aandacht voor waar je op dat moment tegen aan loopt. Mijn begeleide meditaties zijn aardend en lichaamsgericht en Linda haar meditaties zijn over het algemeen ruimtelijk van karakter.

Wat ons bindt is de grote liefde voor Stilte, Zijn  en non-dualiteit.

Linda: 'Er zijn twee woorden die verwoorden wat mij drijft en passioneert. En dat zijn: onvoorwaardelijke liefde & zijn. In wezen komen ze op hetzelfde neer al hebben ze ieder een andere nuance. Het is wat ik iedereen gun om te realiseren, ervaren en vanuit te leven. Het ontdekken van de zijns-grond die in ieder van ons gelijk is en die het hele bestaan draagt en vormt.''Praktische informatie
Wanneer: 20 januari 2023
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Waar: De Borghoeve in Groningen
Kosten: 150,00
Lunch: voor koffie, thee en wat lekkers wordt gezorgd. De lunch neem je zelf mee.THUIS ZIJN

Wat zich nu ook in je afspeelt …
Daarmee kun je (volledig) zijn.
Instant en á la minute.

In plaats van volledig op te gaan (met je aandacht) in de ervaring,
kun je opmerken dat de ervaring in jou verschijnt.
Voel maar, wat voel je in je lichaam? En wat hoor je? …
Merk je hoe de gevoelens en geluiden in jou verschijnen?

Op deze manier vouwt je aandacht als het ware open
en ontspant het zich in zijn natuurlijke staat als aanwezigheid.

Deze shift van doen naar zijn maakt een wereld van verschil.
Je voelt dat je nergens meer naartoe hoeft, je bent immers al thuis.
Dat was al zo maar nu realiseer je het ook.
Je bent niet meer beperkt tot dat wat je ervaart.

Je bent weer thuis.
En daardoor kun je ook thuis geven aan wat je ervaart.


Linda Rood