top of page

Communicatietraining stellen 'balans in de relatie, óók in moeilijke tijden'

 

Als alles goed gaat met beide partners en je ervaart balans in de relatie, dan zit het met de communicatie vaak ook wel goed. Er is draag- en veerkracht om dingen samen te onderzoeken en uit te spreken. Eventueel zelfs ruimte om te experimenten met ‘dingen anders doen’ en oog voor elkaar behoeftes en verlangens. 

 

Als het met één of zelfs beide partners wat minder gaat, kan de balans en mate van verbondenheid in de relatie veranderen. Bijvoorbeeld door verlies, ziekte, niet lekker in je vel zitten op het werk, of door psychische klachten zoals een burn-out of depressie. 

 

Voor veel mensen is het moeilijk om hun partner te zien lijden. Of om met het eigen lijden om te gaan, binnen de relatie. Vanuit liefde en betrokkenheid kunnen in de communicatie patronen ontstaan van adviezen geven, elkaar heel erg willen helpen, hard je best gaan doen of juist afstand nemen. Allemaal heel begrijpelijk en goedbedoeld, maar je raakt jezelf kwijt. En wanneer partners zichzelf kwijtraken, raakt óók de relatie uit balans.  

 

Communicatie als middel voor balans

Hoe je reageert op je partner, is grotendeels bepaald door je eigen achtergrond. Je eigen ervaring en opvoeding maken dat je door een gekleurde bril kijkt. Deze patronen worden éxtra zichtbaar in moeilijke omstandigheden. 

Door niet in patronen te schieten en dicht bij jezelf te leren blijven in de communicatie, kunnen weer gelijkwaardige gesprekken ontstaan waarin beide partners gezien en gehoord worden. Gesprekken zonder het gevoel ‘dat de ander je op de huid zit’ 'langs elkaar heen praat' of ‘je de ander niet bereikt’. 

In deze training leer je als stel om gelijkwaardig te communiceren. Om patronen zoals ‘helpen’ en ‘afstand nemen’ te herkennen en krijg je praktische handvatten hoe je de balans in het midden houdt. Hoe je weer bij jezelf komt en vanuit je ‘volwassen zelf’ met elkaar te praten, als stevige basis voor een mooie relatie. Óók in moeilijke tijden.

 

 

 

Praktische informatie

Training bestaat uit 3 losse delen van 2 tot 2.5 uur, in te plannen naar behoefte. 

 

Deel 1 Basistraining: Gelijkwaardige Communicatie 

Je ontdekt je houdingen in de relatie: hoe je aanhaakt, of afhaakt en hoe er een andere positie mogelijk is waarbij je jezelf kunt zijn en ook de ander zien.

 

Deel 2 Verdiepingstraining: Zelfonderzoek in de relatie

Je leert hoe je diepgaand zelfonderzoek kunt doen waar je partner bij is. Startpunt is wat er IS op dat moment en niet wat je graag wil dat er is. 

 

Deel 3 Verdiepingstraining: De Relatie als derde entiteit 

Je ontdekt dat de Relatie een eigen behoefte of verlangen heeft. Door deze techniek onderzoek je niet alleen je eigen wensen, maar kun je ook inzoomen op wat de Relatie nodig heeft van jullie beiden! Samen met blok 1 en 2 heb je nu veel tools in handen om aan de slag te gaan.

 

Intake live of online €50

 

Locatie: Groningen 

Prijs per stel per blok: €275 

Locatie: Ommen

Prijs per stel per blok: €275

Weekendarrangement: werken aan je relatie combineren met een weekendje weg?

 

2 nachtsarrangement:

 

1 nachtsarrangement:

 

Jullie komen een weekend in Ezinge waar je 2 nachten verblijft in een heerlijk appartement. 

We gaan met blok 1 en blok 2 aan de slag in het weekend. 

Wat anderen ervan vonden:

 

"Wat een prachtig eerste deel van de training hebben we gehad. Als ik de tekst nu doorlees dan herken ik zoveel, het lijkt wel alsof je deze training speciaal voor ons twee hebt bedacht "☺️

"Zaterdag is er veel bij mij losgemaakt merkte ik later, ik had echt wel even tijd nodig om al het stof weer te laten neerdwarrelen. 

Zondag was er wat meer rust en ben ik zelf wat gaan oefenen met het aannemen van de neutrale houding als ik naar Jes haar verhaal luisterde. Dit was best moeilijk omdat het natuurlijk ook over mij gaat. Maar volgens mij is het toch enigszins gelukt en dit gaf inderdaad veel rust tussen ons. En ik kon zelfs af en toe weer een klein beetje verbinding voelen 😍'

 A

'Ik ben er nog stil van, van de training. De oefeningen hebben zóveel in het licht gezet voor mij. Alle dynamiek die ik gevoeld heb en die dwars zat, werd zichtbaar. Sommige dingen heb ik namelijk op mijn 'subtiele' manier wel eerder ter sprake proberen te brengen, maar kreeg het nooit over het voetlicht. En was ook zoekende in mijn eigen standpunten 'Wat is nu waar? Wie ben en wat wil ik echt?'. Ik voel me door de oefeningen in de training écht gezien. Door mezelf en zelfs even door A.' 

Jes

bottom of page