top of page

Rectificatie! Eerst KNEITERHARD WERKEN dan Moeiteloos Stromen!Onlangs ben ik gestart met mijn nieuwe trainingsprogramma: de Moeiteloos Cyclus.

En dat begint met een 1-daagse Moeiteloos Stromen. Voor mij is de titel glashelder, want die dekt de lading van die dag, dwz aan het eind zit je daar..


Maar op een of andere manier straalt het iets gezelligs uit... ik krijg veel aanmoedigingen op FB en LinkedIn: veel plezier! Goed bezig.. ziet er goed uit...zelfs iemand die zei: wat geselli joh! Wat leuk!


En dan denk ik, geselli? veel plezier? Alsof het een dagje huishoudbeursmindullness is, met wierookje aan, dekentje om en lekker hummen...

Iedereen die ooit een individuele sessie, een groepssessie, een training, een module of een Masterclas bij mij heeft gevolgd die weet dat het heel gezellig begint.

En dat het fantastisch eindigt!! Nl. moeiteloos stromend!!


Maar in die tussentijd? KNEI TER HARD WER KEN!

Het is nl. niet zomaar dat je even in het NU bent! Zodra je tot stilstand begint te komen, komt de weerstand op: oh neeeeee! niet dat, niet hier, niet nu , niet zoooo


Heftige gevoelens van angst en paniek wisselen elkaar af met furieuze ‘wie denk jij dat je bent’ fases.. je klapt dicht, je klapt open, Je wilt wel weg letterlijk... maar je wilt ook blijven want er hunkert ook iets naar dit...Je ruikt jezelf.. angstzweet heet dat..


ALLES IN JE WIL WEG VAN DIT MOMENT!!! HET NU!!!


en dan doorademen, met je voeten op de grond, je billen op de stoel en je rug tegen de leuning...


Je maakt kontakt met dat in je, kramp, pijn, onrust, emotie, gedachtes... hoe het NU zich op dat moment ook aan jou toont.. en je ademt door..


Je huilt vanuit je tenen je schreeuwt je oerschreeuw, je oerAUUUU!!! Hoe die ook klinkt,

90 seconden.. echt doorvoelen duurt niet langer dan dat. Maar dan wel ECHT he?!


En dan....


En dan....


En dan begint het te stromen...MOEITELOOS!!!


HIER - NU - ZIJN!


Je kunt het je bijna niet voorstellen maar ineens bevind je je in een totaal andere staat van ZIJN: er is rust in je hoofd, je lichaam ontspant, er is ruimte in je lijf. je kunt voelen hoe moe je bent, maar dat is niet van het harde werken nu, maar van het harde werken van de afgelopen tijd om dit maar weg te houden, om er omheen te leven, om maar vooral niet te zijn met wat er eigenlijk is!!

Dat is wat mij betreft spiritualiteit!


Dat is niet soft en zeker niet poezelig! Het gaat niet om een moment te hebben van bliss of vreugde. Het is niet zo moeilijk om een ervaring van verlichting te hebben!


Het gaat er wat mij betreft over, dat je het leeft! In het HIER  - in het NU- ZIJN MET WAT ER IS .... NUU!


Zonder de verhalen van vroeger en later...

want een ervaring, iets uit het verleden dus, vertelt iets over ooit wat je in de toekomst wilt hebben of juist niet mee..

als ik maar dit wel, dan dat..

Als ik maar dat niet, dan ...

het leven onder voorwaarden...


en ik? Ik zie jou in hoe je bent, waar je bent en waar je stroomt.


Je hoeft geen seconde van deze reis alleen te maken want ik ben er met je, voor je

Om je te vangen wanneer je valt en nog niet kunt springen..

Om je te dragen wanneer je uit elkaar valt en

Om je los te laten wanneer je zo ver bent.


Moeiteloos Stromen, geselli?


I DARE YOU!


Comments


bottom of page