top of page

Rectificatie! Eerst KNEITERHARD WERKEN dan Moeiteloos Stromen!Onlangs ben ik gestart met mijn nieuwe trainingsprogramma: de Moeiteloos Cyclus.

En dat begint met een 1-daagse Moeiteloos Stromen. Voor mij is de titel glashelder, want die dekt de lading van die dag, dwz aan het eind zit je daar..


Maar op een of andere manier straalt het iets gezelligs uit... ik krijg veel aanmoedigingen op FB en LinkedIn: veel plezier! Goed bezig.. ziet er goed uit...zelfs iemand die zei: wat geselli joh! Wat leuk!


En dan denk ik, geselli? veel plezier? Alsof het een dagje huishoudbeursmindullness is, met wierookje aan, dekentje om en lekker hummen...

Iedereen die ooit een individuele sessie, een groepssessie, een training, een module of een Masterclas bij mij heeft gevolgd die weet dat het heel gezellig begint.

En dat het fantastisch eindigt!! Nl. moeiteloos stromend!!


Maar in die tussentijd? KNEI TER HARD WER KEN!

Het is nl. niet zomaar dat je even in het NU bent! Zodra je tot stilstand begint te komen, komt de weerstand op: oh neeeeee! niet dat, niet hier, niet nu , niet zoooo


Heftige gevoelens van angst en paniek wisselen elkaar af met furieuze ‘wie denk jij dat je bent’ fases.. je klapt dicht, je klapt open, Je wilt wel weg letterlijk... maar je wilt ook blijven want er hunkert ook iets naar dit...Je ruikt jezelf.. angstzweet heet dat..