top of page

Ontdek dat het leven zoveel simpeler kan

MIJN LICHAAM ALS LEIDRAAD 

30 en 31 januari 2023     

HET EINDE VAN HET JAAR IS EEN SPECIALE TIJD

Het einde van een jaar is bij uitstek geschikt om terug te kijken op wat er is geweest, maar ook om vooruit te kijken naar wat er gaat komen. Van buiten naar binnen, daarna weer naar buiten. Het is een tijd voor verstilling, voor soberheid en introspectie. En tegelijkertijd voor groei en nieuwe mogelijkheden.

MIJN LICHAAM ALS LEIDRAAD

Maak het leven lichter en simpeler door jouw lichaam als leidraad te nemen. Leer dat jouw lichaam je 24/7 iets vertelt. Door ernaar te luisteren kun je het leven een stuk aangenamer maken. In deze twee dagen leer je hoe je op de meest moeiteloze manier bij de essentie komt. Laat je leiden door jouw lichaam!

Jezelf zijn, het klinkt zo eenvoudig. En toch is dat het blijkbaar niet. We hebben geleerd ons aan te passen en weg te blijven van zaken die ons pijn doen. Contact maken met wie je ten diepste bent. Aansluiten op jezelf, op jouw eigen authentieke ik. Over het mogen zijn wie je bent. Daar gaat het om. Met het lichaam als ingang.

 

Je raakt jezelf kwijt doordat er dingen gebeuren die je niet wilt voelen. De ingang om de connectie met jezelf te herstellen is altijd voorhanden. Jouw lichaam is wijs. Het vertelt je precies waar het over gaat, het lichaam geeft aan wat het tempo is en wat er naar buiten wil. Het vertelt je wat er op dit moment actueel is en aandacht behoeft. De kunst is er met aandacht naar te leren luisteren. 

DEZE TWEEDAAGSE IS VOOR JOU…

Als je op zoek bent naar een manier om lichter en moeitelozer te leven. 

Als je de connectie met wie je in essentie bent wilt herstellen door te horen wat jouw lichaam je te vertellen heeft. 

Als je klaar bent met aanpassen aan anderen en weer wilt aansluiten op jezelf. 

'Het lichaam liegt nooit en het lichaam kán alleen maar in het hier en nu zijn!'
- Nynke van der Bij -

ZO ZIET HET PROGRAMMA ERUIT...

nynke aan het water.png

Vanaf 9:30 word je warm ontvangen met een kopje koffie of thee. We starten de dag om 10:00 uur.

Het lichaam vertelt, het lichaam vertaalt waar de geraaktheid zit. Leer ernaar te luisteren.

Tussen de middag wordt er een heerlijke homemade vegetarische lunch geserveerd.

30 januari 2023

Vanaf 9:00 word je warm ontvangen met een kopje koffie of thee. We starten de dag om 9:30 uur.

 

Door aandacht te hebben voor de lagen eronder, kun je jezelf bevrijden. Leer erbij te blijven terwijl de natuurlijke reflex is weg te bewegen.

 

Tussen de middag wordt er weer een heerlijke vegetarische lunch geserveerd. Het programma loopt tot ongeveer 17:00 uur. 

nynke aan het water.png

31 januari 2023

“Je kan iemand in 1 sessie over de muren van weerstand in de kern laten zakken en 10 jaar therapie besparen.”

- over Nynke van der Bij -

MEER OVER HET PROGRAMMA

Als je het lichaam als leidraad neemt, dan leer je snel bij de laag onder de vraag te komen. Leer hoe je contact maakt met jouw lichaam en ervaar van binnenuit, wat het te vertellen heeft. 

Dat doe je niet door er even een peilstok in te steken en er dan een verhaal over te vertellen, maar door te voelen wat er is. Van binnenuit onderzoeken en de woorden laten ontstaan. Dat is een groot verschil. 

 

Wat er vaak gebeurt is dat er even iets gevoeld wordt en dat neemt het hoofd het weer over. Er wordt een verhaal gemaakt over wat er gaande is zodat het begrepen en verwoord kan woorden. Dit helpt je echter niet verder in het oplossen. Sterker nog, het verhaal zorgt ervoor dat je het blijft herbeleven. 

Dat kan anders. In deze twee dagen gaan we ontdekken wat jouw lichaam je vertelt, hoe je ernaar luistert en wat het effect is van aandacht en erkenning op wat er door jouw lichaam verteld wordt. Wat gebeurt er als je er echt bij kunt blijven? Zonder erover te praten, zonder het op te lossen of weg te willen. Als je de onderste laag pakt, dan is het bevrijdend. Vaak blijven we echter in het verhaal erboven hangen en missen we de pure essentie, het thema. 

Je leert hoe je van binnenuit kunt ontvouwen wat daar aan emotie lading nog in het verhaal zit. Door er van binnenuit woorden aan te geven in plaats van er een verhaal over te maken. Woorden laten ontstaan is wezenlijk anders dan vertellen over. Dit is direct inpluggen op de essentie. Dit is waar het over gaat.  

Het startpunt is een specifieke vraag, daar gaan we op verdiepen zodat je stuit op wat ertussen jou en de vraag zit. Emotie, weerstand, iets zit er tussen waar jij nu staat en wie je in essentie bent. Als je daarmee durft te zijn met je aandacht, dan lost het op. Niet het willen oplossen, niet het weg willen wuiven, er niks mee willen doen, alleen maar zijn. Aandacht en erkenning, dan is het zo weg. Dan lost het op, dan ben je weer bij jezelf. Dan maak je verbinding met wie je bent. 

Het programma is door iedereen te volgen, hier is geen specifieke vooropleiding of kennis voor nodig. Natuurlijk kun je het ook als coach gaan inzetten. Door het zelf te ondergaan kun je het meenemen in je rugzak.

 

Wel is het belangrijk dat je bereid bent om je eigen proces aan te gaan en te leren via je eigen ervaringen. Dat je beschikt over het vermogen om te reflecteren op jezelf en op wat je aan het doen bent.​ Je bent nieuwsgierig naar wat fysieke sensaties je te vertellen hebben en je staat open voor de samenhang met andere terreinen in lijf en leven.

Deze cursus kan een mooie opmaat zijn naar de Leergang Coachen op Emoties, maar kan ook prima op zichzelf staan. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

De tweedaagse start op maandag 30 januari 2023 om 10:00 uur (inloop vanaf 09:30)  en om 09:30 uur op dinsdag 31 januari. Op beide dagen werken we door tot ca. 17:00 uur.

Het vindt plaats op het prachtige Isis Sofia, net buiten Dalfsen, gelegen in een schitterend natuurgebied waar we ook volop gebruik van zullen maken.

We werken in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 10 personen, dus er ruim voldoende tijd en persoonlijke aandacht.

Het programma is inclusief: lunch en koffie/thee. De maaltijden zijn huisgemaakt, voedzaam, vegetarisch en biologisch, en dieetwensen kunnen van tevoren doorgegeven worden. Mocht je willen blijven overnachten, dan kan dat op eigen kosten. Isis Sofia biedt een eenvoudige slaapgelegenheid waarbij je de accommodatie en het sanitair met elkaar deelt. Je kunt hiervoor contact opnemen met mij.

Nienke friesland png_edited_edited.jpg

MIJN LICHAAM ALS LEIDRAAD

€ 449,- btw vrij

Een 2-daagse ervaringsmodule midden in een prachtig natuurgebied 

Inclusief: voedzame lunch en koffie/thee

Dieetwensen kunnen van tevoren doorgegeven worden.

De maaltijden zijn huiselijk, voedzaam, vegetarisch en biologisch, dieetwensen kunnen van tevoren doorgegeven worden.

Maximaal 10 deelnemers dus volop tijd, aandacht en ruimte voor persoonlijke processen. Minimaal 6 deelnemers.

Intens, krachtig en diepgaand transformerend. 

Praktisch

OVER NYNKE...

Volgens haar cliënten is ze een echte Wonder Woman, de koningin van emoties en absoluut excellent als het gaat om haar cliënten de ruimte te geven voor hun eigen proces.

 

Zelf noemt ze zich een nuchtere Groningse, met beide benen stevig in de Hollandse klei. Met meer dan 25 jaar ervaring als Gestalt-psychotherapeut en haar steeds meer naar buiten komende spirituele helderheid combineert ze het beste van twee werelden.

 

Nynke heeft de afgelopen 30 jaar heel veel mensen geholpen bij het leren her- en erkennen van emoties. Door haar eigen zoektocht en ervaring ontwikkelde ze een veel kortere route naar vrijheid en vreugde. Dit is vooral ook de basis voor de leergang. Daarnaast heeft ze vele jaren met veel plezier en vooral veel succes coaches de grondbeginselen geleerd van het werken met emoties.

 

In 2019 heeft ze haar eigen Leergang Coachen op Emoties ontwikkeld, die in 2020 erkend is door Kabiz. En sinds 2021 wordt Nynkevanderbij.nl erkend als opleidingsinstelling en is geregistreerd bij het CRKBO.

Nynke.jpg
bottom of page