top of page

Van buiten naar binnen en van binnen weer naar buiten

EINDEJAARS-RETRAITE 

€ 425,- all

HET EINDE VAN HET JAAR IS EEN SPECIALE TIJD

Het einde van een jaar is bij uitstek geschikt om terug te kijken op wat er is geweest, maar ook om vooruit te kijken naar wat er gaat komen. Van buiten naar binnen, daarna weer naar buiten. Het is een tijd voor verstilling, voor soberheid en introspectie. En tegelijkertijd voor groei en nieuwe mogelijkheden.

Onderdompelen in Licht, bevrijden wat er los wil, verstillen in het moment.. 

Na de drukte van het hele jaar en de kerstdagen die al dan niet in gezelschappen zijn doorgebracht, is de Eindejaars-retraite een bijzondere gelegenheid om weer terug te keren naar binnen. 

Deze periode van het jaar is gevuld met lichtjes, buiten en binnen. Maar binnen in ons straalt er altijd een licht. Een LICHT! Zodra er ruimte komt om te vertragen, te verstillen, kàn het niet anders, dan dat dit licht zichtbaar wordt, voelbaar wordt.

 

Licht waarin je kunt voelen dat het goed is. Dat er vrede is. Met alles wat er is in je leven. En alles wat er niet is. Wat er mist, te veel is, of je bezighoudt. 

 

Licht dat onlosmakelijk met de Stilte verbonden is. En ook de Stilte is er altijd. Maar stilte is zacht. Het schreeuwt niet: ik ben hier, kom dan, hier is het goed! 

Het nodigt je bij voortduring uit om af te dalen, om er bij te zijn, in te zijn, het licht zélf te zijn. Om te ervaren dat alles licht is. 

 

Het stille Licht wat er altijd is, maar wat zo makkelijk voorbijgelopen wordt door de constante afleiding van gedachtes en verhalen. 

 

En over de Liefde, niet de voorwaardelijke menselijke liefde, maar over de eindeloze onvoorwaardelijke Liefde voor jezelf en voor Wat Is. 

 

We gaan op onderzoek naar wat maakt dat we zo makkelijk ons licht zo makkelijk schijnbaar laten doven; dat we zo makkelijk ons licht voorbijlopen en ons weer richten op de buitenwereld, wat daar te halen valt. 

Programma:

 

Het programma bestaat uit individueel onderzoek, in 2 of 3tallen en in de open rondes in de groep. 

 

* Het individuele onderzoek kan zijn een schrijf- of tekenopdracht waar je inzoomt op iets wat er op dat moment bij jou op de voorgrond is.

* In 2 of 3-tallen is er dan de nabespreking over wat je ervaren hebt tijdens de opdracht.

* Ook werk ik graag met Inquiries: het onderzoeken van jezelf met de ander als getuige. Een prachtige en diep doorwerkende oefening. 

 * Het lichaam vormt de leidraad: door te luisteren en te volgen, ontdekken we de snellere route naar thuis, binnen, waar ons licht altijd schijnt. 

* In de open rondes in de groep kun je dan inbrengen en verdiepen we op wat er geraakt is tijdens de oefeningen of de nabespreking.

Vertragen. 

Het programma biedt vertraging. Dat betekent dat er geen vól programma is. Er is daarnaast ook voldoende gelegenheid om een blokje te wandelen op het prachtige natuurterrein waar we die dagen verblijven.

 

Je bent waarschijnlijk al wat bekend met mijn manier van werken, dus je weet dat het intensief en bevrijdend kan zijn. Met een lach en een traan. Maar vooral ook liefdevol! En om zo, met een opgeruimd gemoed, vanuit het stille Zijn, in je licht en je stilte het nieuwe jaar in vertrouwen te verwelkomen.  

 

En een ieder zit waar ze zit en komt tegen wat er op haar of zijn pad komt. Daar is de begeleiding op afgestemd.

 

Tenslotte is Zijn ook maatwerk:)

 

 

Praktisch:

 

Waar: De retraite vindt plaats op donderdag 28 en vrijdag 29 december, bij Isis Sofia, Keizersteeg 3, 7722VB in Dalfsen,

 

Dagindeling: We starten op 28 december om 10.00 uur met koffie/thee en kennismaken. 

De lunch is van 12.30 tot 13.30 uur. We werken door tot 17.30 uur en dan is er aansluitend diner. Na het diner zal er nog een korte meditatie/meditatieve oefening zijn. 

Op 29 december is er vanaf 8.00 uur ontbijt, om 9.00 wandelmeditatie en om 9.30 starten we met de dag. Lunch is weer om 12.30 uur. Na de lunch hebben we nog een dagdeel waar de aandacht vooral ook gericht zal zijn op het nieuwe jaar: hoe draag ik mijn licht mee? We ronden af rond 16.00 uur. 

 

Om in de verstilling te blijven zullen de pauzes (grotendeels) plaatsvinden in stilte.

 

 

Overnachting:

Er is mogelijkheid om te overachten bij Isis Sofia. Eenvoudig en met meer mensen op een kamer. Maar voor één nacht prima te doen.

 

Kosten:

De kosten bedragen €425 dit is inclusief koffie/thee, lunch beide dagen, diner, overnachting en ontbijt. De overnachting is eenvoudig. Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers, met mogelijk meer mensen op een kamer.

Wil je liever zelf je overnachting in de buurt regelen, dan kost de retraite €395.

 

 

Meer info of opgave: nynkevanderbij@gmail.com of 0640007665.

 

 

'Het lichaam liegt nooit en het lichaam kán alleen maar in het hier en nu zijn!'
- Nynke van der Bij -

ZO ZIET HET PROGRAMMA ERUIT...

nynke aan het water.png

Vanaf 10.00 word je warm ontvangen met een kopje koffie of thee. We starten de dag om 10:30 uur.

Tussen de middag wordt er een heerlijke lunch geserveerd.

Na het avondeten sluiten we de dag af met een licht avondprogramma.

Je overnacht op de locatie Isis Sofia.

28 december 2023

Het ontbijt wordt geserveerd en daarnaast is nog voldoende tijd voor jouw ochtendritueel. We starten het programma om 9:30.

 

Tussen de middag wordt er weer een heerlijke lunch geserveerd. Het programma loopt tot ongeveer 16:00 uur. 

nynke aan het water.png

29 december 2023

PRAKTISCHE INFORMATIE

Nienke friesland png_edited_edited.jpg

EINDEJAARS-RETRAITE

€ 425,- 

Een 2-daagse retraite in een prachtig natuurgebied

All-inclusive: inclusief overnachting, avondeten, 2x lunch, ontbijt en koffie/thee

De maaltijden zijn huiselijk, voedzaam, vegetarisch en biologisch, dieetwensen kunnen van tevoren doorgegeven worden.

Isis Sofia biedt een eenvoudige slaapgelegenheid waarbij je de accommodatie en het sanitair met elkaar deelt

Mocht je toch liever elders overnachten en ontbijten, dan betaal je € 395,-

Maximaal 10 deelnemers dus volop tijd, aandacht en ruimte voor persoonlijke processen. Minimaal 6 deelnemers.

Intens, krachtig en diepgaand transformerend. 

De Eindejaars-retraite vindt plaats op donderdag 28 en vrijdag 29 december 2023.

Het programma start op donderdag om 10:30 uur (inloop vanaf 10.00 uur). Er is een licht avondprogramma op dinsdagavond en we werken door tot vrijdag rond 16.00 uur.

 

De Eindejaars-retraite vindt plaats op het prachtige Isis Sofia, net buiten Dalfsen, gelegen in een schitterend natuurgebied waar we ook volop gebruik van zullen maken.

 

We werken in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 10 personen. 

 

Het programma is all-inclusief: overnachting, ontbijt, 2x lunch, diner en koffie/thee. Isis Sofia biedt een eenvoudige slaapgelegenheid waarbij je de accommodatie en het sanitair met elkaar deelt. De maaltijden zijn huiselijk, voedzaam, vegetarisch en biologisch, dieetwensen kunnen van tevoren doorgegeven worden.

'Emotie is de onmiddellijke ingang

naar jouw bevrijding'


- Nynke van der Bij -

Praktisch

OVER NYNKE...

Volgens haar cliënten is ze een echte Wonder Woman, de koningin van Emoties en absoluut excellent als het gaat om haar cliënten de ruimte te geven voor hun eigen proces.

 

Zelf noemt ze zich een nuchtere Groningse, met beide benen stevig in de Hollandse klei. Met meer dan 25 jaar ervaring als Gestalt-psychotherapeut en haar steeds meer naar buiten komende spirituele gaven combineert ze het beste van twee werelden.

 

Nynke heeft de afgelopen 30 jaar heel veel mensen geholpen bij het leren her- en erkennen van emoties. Door haar eigen zoektocht en ervaring ontwikkelde ze een veel kortere route naar vrijheid en vreugde. Dit is vooral ook de basis voor de leergang. Daarnaast gaf ze jaren met veel plezier en vooral veel succes de EQ module aan de MARK Academy voor Leefstijl en Vitaliteit.

 

In 2019 heeft ze haar eigen Leergang Coachen op Emoties ontwikkeld, die in 2020 erkend is door Kabiz. En sinds 2021 wordt Nynkevanderbij.nl erkend als opleidingsinstelling en is geregistreerd bij het CRKBO.

Nynke.jpg
 • COVID-19
  Hoe gaan jullie om met de 1,5 meter afstand en de Coronamaatregelen? Ons doel is om voor alle deelnemers op een verantwoorde manier een veilige en ontspannen leeromgeving te creëren. De Leergang Coachen op Emoties blijft met maximaal 12 deelnemers kleinschalig waardoor het naleven van de basisregels relatief makkelijk te realiseren is. ​ Stel dat we weer een lockdown krijgen, wat dan? NynkevanderBij.nl is is erkend als opleidingsinstelling en is geregistreerd bij het CRKBO. Niet-overheidserkende opleidingsinstellingen mochten tot nu toe langer doorgaan met het geven van trainingen en educatieve activiteiten op locatie zolang ze maar de basismaatregelen zoals de 1,5 meter in achtnemen. Daarnaast heeft de locatie waar de Leergang Coachen op Emoties plaatsvindt een kerkstatus wat eveneens met zich meebrengt dat we langer door kunnen gaan. Hoe dat er in de toekomst uit gaat zien is op dit moment (september 2022) nog niet bekend. Mochten de live dagen -deels of geheel- onverhoopt toch niet doorgaan in verband met Covid-19 maatregelen, dan kijken we te zijner tijd wat de mogelijkheden zijn. De eerste optie is om de live dagen om te zetten naar online bijeenkomsten via Zoom. Kun je Coachen op Emoties wel online leren? Ja, dat kan! Uiteraard heeft het onze voorkeur om de Leergang offline te laten plaatsvinden, maar we kunnen er niet meer omheen dat online lesgeven c.q. online lessen volgen een belangrijke plek heeft ingenomen. Dit geldt ook voor Coachen op Emoties. Daarnaast hebben we ervaren dat een online ontmoeting/bijeenkomst ook heel intiem en betekenisvol kan zijn. Zolang het kan zullen de lessen dus op locatie plaatsvinden, lukt dit niet meer dan stappen we over naar online bijeenkomsten. Uiteraard houden we de tijdens de online bijeenkomsten de balans goed in de gaten en zorgen we ervoor dat de leeropbrengst gewaarborgd blijft. Op deze manier geven we antwoord op wat het leven nu van ons vraagt, een belangrijk basishouding van de Leergang Coachen op Emoties! Ook jouw klanten zijn inmiddels gewend geraakt aan online bijeenkomsten en het wordt steeds meer gebruikelijk dat coachsessies online plaatsvinden. Zodra we de overstap (moeten) maken van offline naar online zullen we in de Leergang ook extra aandacht besteden aan het ONLINE Coachen op Emoties. Christine over Nynke en online coaching: "Mijn eerste ervaring met een aandachtsessie onder begeleiding van Nynke was ver boven mijn verwachting! Ik ken Nynke als (voor mij de enige) coach die mij uit mijn hoofd naar mijn hart kan begeleiden, maar of dat via een beeldscherm ook zou lukken, zonder het voelen van haar energie? ABSOLUUT! Het resulteerde in 1,5 uur focus, rust, prachtige visualisaties and zoals de naam van de aandachtsessie al deed vermoeden: GROEI!"
 • Vooropleiding & Kennis
  Heb ik een bepaalde vooropleiding of kennisniveau nodig om deel te kunnen nemen? Vooropleiding is niet belangrijk, bereidheid om je eigen proces aan te gaan en te leren via je eigen ervaringen en dat je beschikt over het vermogen om te reflecteren op jezelf en op wat je aan het doen bent.​ Je bent nieuwsgierig naar wat fysieke klachten je te vertellen hebben en je staat open voor de samenhang met andere terreinen in lijf en leven. Hoe weet ik of deze twee daagse geschikt is voor mij? Als je twijfelt of deze training voor jou bedoeld is, neem dan gerust contact met me op. Ik beantwoord graag je vragen en onderzoek samen met jou of deze training op dit moment de juiste stap voor jou is. Je kunt een mail sturen naar nynkevanderbij@gmail.com
 • Groep & Activiteiten
  Hoe ziet de groepssamenstelling eruit? De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.De groep wordt bewust klein gehouden, zodat er aandacht is voor ieders individuele proces. Krijg ik een certificaat? Ja, de laatste studiedag ontvang je een Certificaat van Deelname.
 • Bereikbaarheid & Vervoer
  Hoe zit het met de bereikbaarheid en parkeergelegenheid van de locatie? De training vindt plaats bij Centrum Isis Sofia in Dalfsen. Dit is een fantastische locatie in een prachtig natuurgebied. Het centrum is gelegen aan een zandpad, sommige routeplanners laten je midden op de weg staan. Maar als je iets verder rijdt, kom je uit bij het zandpad Keizersteeg. Je kunt je voertuig parkeren op eigen terrein. Ik kom met het Openbaar Vervoer, hoe bereik ik de locatie? Vanaf het station Dalfsen is het een kilometer of 3 lopen. Je kunt op het station ook een huurfiets regelen.
 • Reserveren & Annuleren
  Ik wacht liever nog even met reserveren, wat is de uiterste datum dat ik me aan kan melden? Zolang er plek beschikbaar is, kun je je nog tot voor de start aanmelden. Maar ik zeg er wel eerlijk bij dat ik verwacht dat de 10 plekken snel vergeven zijn. Wat zijn de annuleringsvoorwaarden? Die liggen vast in de Algemene Voorwaarden, zie website.
 • Financieel & Kleine lettertjes
  Klopt het dat ik geen BTW hoef te betalen over deze training? Ja, dat klopt, deze training is BTW vrij. Hoe zit het met de betaling en de kleine lettertjes? Na je aanmelding ontvang je van ons de factuur. Er zijn geen kleine lettertjes, al zijn uiteraard wel onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Zijn er verder nog bijkomende kosten? Nee. Koffie/thee, wat lekkers en de heerlijke homemade lunch zijn voor onze rekening.
 • COVID-19
  Hoe gaan jullie om met de 1,5 meter afstand en de Coronamaatregelen? Ons doel is om voor alle deelnemers op een verantwoorde manier een veilige en ontspannen leeromgeving te creëren. De Leergang Coachen op Emoties blijft met maximaal 12 deelnemers kleinschalig waardoor het naleven van de basisregels relatief makkelijk te realiseren is. ​ Stel dat we weer een lockdown krijgen, wat dan? NynkevanderBij.nl is is erkend als opleidingsinstelling en is geregistreerd bij het CRKBO. Niet-overheidserkende opleidingsinstellingen mochten tot nu toe langer doorgaan met het geven van trainingen en educatieve activiteiten op locatie zolang ze maar de basismaatregelen zoals de 1,5 meter in achtnemen. Daarnaast heeft de locatie waar de Leergang Coachen op Emoties plaatsvindt een kerkstatus wat eveneens met zich meebrengt dat we langer door kunnen gaan. Hoe dat er in de toekomst uit gaat zien is op dit moment (september 2022) nog niet bekend. Mochten de live dagen -deels of geheel- onverhoopt toch niet doorgaan in verband met Covid-19 maatregelen, dan kijken we te zijner tijd wat de mogelijkheden zijn. De eerste optie is om de live dagen om te zetten naar online bijeenkomsten via Zoom. Kun je Coachen op Emoties wel online leren? Ja, dat kan! Uiteraard heeft het onze voorkeur om de Leergang offline te laten plaatsvinden, maar we kunnen er niet meer omheen dat online lesgeven c.q. online lessen volgen een belangrijke plek heeft ingenomen. Dit geldt ook voor Coachen op Emoties. Daarnaast hebben we ervaren dat een online ontmoeting/bijeenkomst ook heel intiem en betekenisvol kan zijn. Zolang het kan zullen de lessen dus op locatie plaatsvinden, lukt dit niet meer dan stappen we over naar online bijeenkomsten. Uiteraard houden we de tijdens de online bijeenkomsten de balans goed in de gaten en zorgen we ervoor dat de leeropbrengst gewaarborgd blijft. Op deze manier geven we antwoord op wat het leven nu van ons vraagt, een belangrijk basishouding van de Leergang Coachen op Emoties! Ook jouw klanten zijn inmiddels gewend geraakt aan online bijeenkomsten en het wordt steeds meer gebruikelijk dat coachsessies online plaatsvinden. Zodra we de overstap (moeten) maken van offline naar online zullen we in de Leergang ook extra aandacht besteden aan het ONLINE Coachen op Emoties. Christine over Nynke en online coaching: "Mijn eerste ervaring met een aandachtsessie onder begeleiding van Nynke was ver boven mijn verwachting! Ik ken Nynke als (voor mij de enige) coach die mij uit mijn hoofd naar mijn hart kan begeleiden, maar of dat via een beeldscherm ook zou lukken, zonder het voelen van haar energie? ABSOLUUT! Het resulteerde in 1,5 uur focus, rust, prachtige visualisaties and zoals de naam van de aandachtsessie al deed vermoeden: GROEI!"
 • Vooropleiding & Kennis
  Heb ik een bepaalde vooropleiding of kennisniveau nodig om deel te kunnen nemen? Vooropleiding is niet belangrijk, bereidheid om je eigen proces aan te gaan en te leren via je eigen ervaringen en dat je beschikt over het vermogen om te reflecteren op jezelf en op wat je aan het doen bent.​ Je bent nieuwsgierig naar wat fysieke klachten je te vertellen hebben en je staat open voor de samenhang met andere terreinen in lijf en leven. Hoe weet ik of deze twee daagse geschikt is voor mij? Als je twijfelt of deze training voor jou bedoeld is, neem dan gerust contact met me op. Ik beantwoord graag je vragen en onderzoek samen met jou of deze training op dit moment de juiste stap voor jou is. Je kunt een mail sturen naar nynkevanderbij@gmail.com
 • Groep & Activiteiten
  Hoe ziet de groepssamenstelling eruit? De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.De groep wordt bewust klein gehouden, zodat er aandacht is voor ieders individuele proces. Krijg ik een certificaat? Ja, de laatste studiedag ontvang je een Certificaat van Deelname.
 • Bereikbaarheid & Vervoer
  Hoe zit het met de bereikbaarheid en parkeergelegenheid van de locatie? De training vindt plaats bij Centrum Isis Sofia in Dalfsen. Dit is een fantastische locatie in een prachtig natuurgebied. Het centrum is gelegen aan een zandpad, sommige routeplanners laten je midden op de weg staan. Maar als je iets verder rijdt, kom je uit bij het zandpad Keizersteeg. Je kunt je voertuig parkeren op eigen terrein. Ik kom met het Openbaar Vervoer, hoe bereik ik de locatie? Vanaf het station Dalfsen is het een kilometer of 3 lopen. Je kunt op het station ook een huurfiets regelen.
 • Reserveren & Annuleren
  Ik wacht liever nog even met reserveren, wat is de uiterste datum dat ik me aan kan melden? Zolang er plek beschikbaar is, kun je je nog tot voor de start aanmelden. Maar ik zeg er wel eerlijk bij dat ik verwacht dat de 10 plekken snel vergeven zijn. Wat zijn de annuleringsvoorwaarden? Die liggen vast in de Algemene Voorwaarden, zie website.
 • Financieel & Kleine lettertjes
  Klopt het dat ik geen BTW hoef te betalen over deze training? Ja, dat klopt, deze training is BTW vrij. Hoe zit het met de betaling en de kleine lettertjes? Na je aanmelding ontvang je van ons de factuur. Er zijn geen kleine lettertjes, al zijn uiteraard wel onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Zijn er verder nog bijkomende kosten? Nee. Koffie/thee, wat lekkers en de heerlijke homemade lunch zijn voor onze rekening.
bottom of page