Van buiten naar binnen en van binnen weer naar buiten

EINDEJAARS-RETRAITE 

€ 499,- btw vrij

HET EINDE VAN HET JAAR IS EEN SPECIALE TIJD

Het einde van een jaar is bij uitstek geschikt om terug te kijken op wat er is geweest, maar ook om vooruit te kijken naar wat er gaat komen. Van buiten naar binnen, daarna weer naar buiten. Het is een tijd voor verstilling, voor soberheid en introspectie. En tegelijkertijd voor groei en nieuwe mogelijkheden.

DE EINDEJAARS-RETRAITE

Deze retraite is een fijne combinatie van samen en alleen. Van lekker eten en leuke oefeningen. Stilte en licht. Verdiepen en vooruitkijken. Naar binnen en naar buiten. Het is de ideale manier om het nuttige met het aangename te combineren in deze bijzondere tijd van het jaar.

 

Door de verstilling en de verschillende oefeningen word je uitgenodigd om de reis naar binnen te maken. Af en toe samen, met de groep of met zijn tweeën, maar ook alleen. Kijk in stilte terug naar het afgelopen jaar.

Wie ben je nu?

Wat speelt er allemaal om je heen? 

Welk pad heb je gelopen?  

Maak daarna de weg naar buiten, door vooruit te kijken op het nieuwe jaar. Wat is jouw perspectief?

En: Hoe is het in het hier en nu?

Kun je zijn met wat er is, in het oog van de orkaan? 

De retraite is in Isis Sofia in Dalfsen op 29 en 30 december 2021.

DEZE RETRAITE IS VOOR JOU…

Als je op zoek bent naar verdieping door verstilling, alleen en toch ook samen.

Als je het nieuwe jaar bewust wilt starten vanuit een diep gevoel van compassie en begrip voor waar je staat.  

Waar je ook zit in jouw leven of in jouw proces, je bent welkom met wat er is

'Het lichaam liegt nooit en het lichaam kán alleen maar in het hier en nu zijn!'
- Nynke van der Bij -

ZO ZIET HET PROGRAMMA ERUIT...

nynke aan het water.png

Vanaf 9:30 word je warm ontvangen met een kopje koffie of thee. We starten de dag om 10:00 uur.

Tussen de middag wordt er een heerlijke lunch geserveerd.

Na het avondeten sluiten we de dag af met een licht avondprogramma.

Je overnacht op de locatie Isis Sofia.

29 december 2021

Het ontbijt wordt geserveerd en daarnaast is nog voldoende tijd voor jouw ochtendritueel. We starten het programma om 9:30.

 

Tussen de middag wordt er weer een heerlijke lunch geserveerd. Het programma loopt tot ongeveer 16:00 uur. 

nynke aan het water.png

30 december 2021

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

PRAKTISCHE INFORMATIE

Nienke friesland png_edited_edited.jpg

EINDEJAARS-RETRAITE

€ 499,- btw vrij

Een 2-daagse retraite in een prachtig natuurgebied

All-inclusive: inclusief overnachting, avondeten, 2x lunch, ontbijt en koffie/thee

De maaltijden zijn huiselijk, voedzaam, vegetarisch en biologisch, dieetwensen kunnen van tevoren doorgegeven worden.

Isis Sofia biedt een eenvoudige slaapgelegenheid waarbij je de accommodatie en het sanitair met elkaar deelt

Mocht je toch liever elders overnachten en ontbijten, dan betaal je € 469,-

Maximaal 10 deelnemers dus volop tijd, aandacht en ruimte voor persoonlijke processen. Minimaal 6 deelnemers.

Intens, krachtig en diepgaand transformerend. 

De Eindejaars-retraite vindt plaats op dinsdag 29 en woensdag 30 december 2021. 

Het programma start op dinsdag om 10:00 uur (inloop vanaf 09:30). Er is een licht avondprogramma op dinsdagavond en we werken door tot woensdag rond 16.00 uur.

 

De Eindejaars-retraite vindt plaats op het prachtige Isis Sofia, net buiten Dalfsen, gelegen in een schitterend natuurgebied waar we ook volop gebruik van zullen maken.

 

We werken in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 10 personen. 

 

Het programma is all-inclusief: overnachting, ontbijt, 2x lunch, diner en koffie/thee. Isis Sofia biedt een eenvoudige slaapgelegenheid waarbij je de accommodatie en het sanitair met elkaar deelt. De maaltijden zijn huiselijk, voedzaam, vegetarisch en biologisch, dieetwensen kunnen van tevoren doorgegeven worden.

'Emotie is de onmiddellijke ingang

naar jouw bevrijding'


- Nynke van der Bij -

 

OVER NYNKE...

Volgens haar cliënten is ze een echte Wonder Woman, de koningin van Emoties en absoluut excellent als het gaat om haar cliënten de ruimte te geven voor hun eigen proces.

 

Zelf noemt ze zich een nuchtere Groningse, met beide benen stevig in de Hollandse klei. Met meer dan 25 jaar ervaring als Gestalt-psychotherapeut en haar steeds meer naar buiten komende spirituele gaven combineert ze het beste van twee werelden.

 

Nynke heeft de afgelopen 30 jaar heel veel mensen geholpen bij het leren her- en erkennen van emoties. Door haar eigen zoektocht en ervaring ontwikkelde ze een veel kortere route naar vrijheid en vreugde. Dit is vooral ook de basis voor de leergang. Daarnaast gaf ze jaren met veel plezier en vooral veel succes de EQ module aan de MARK Academy voor Leefstijl en Vitaliteit.

 

In 2019 heeft ze haar eigen Leergang Coachen op Emoties ontwikkeld, die in 2020 erkend is door Kabiz. En sinds 2021 wordt Nynkevanderbij.nl erkend als opleidingsinstelling en is geregistreerd bij het CRKBO.

Nynke.jpg

VEELGESTELDE VRAGEN...

COVID-19


Hoe gaan jullie om met de 1,5 meter afstand en de Coronamaatregelen?

Ons doel is om voor alle deelnemers op een verantwoorde manier een veilige en ontspannen leeromgeving te creëren. Onze groepen zijn met maximaal 10 deelnemers kleinschalig waardoor het naleven van de basisregels relatief makkelijk te realiseren is.

Stel dat we weer een lockdown krijgen, wat dan?

NynkevanderBij.nl is is erkend als opleidingsinstelling en is geregistreerd bij het CRKBO. Niet-overheidserkende opleidingsinstellingen mochten tot nu toe langer doorgaan met het geven van trainingen en educatieve activiteiten op locatie zolang ze maar de basismaatregelen zoals de 1,5 meter in achtnemen. Daarnaast heeft de locatie waar de onze groepen plaatsvinden een kerkstatus wat eveneens met zich meebrengt dat we langer door kunnen gaan. Hoe dat er in de toekomst uit gaat zien is op dit moment (augustus 2021) nog niet bekend. Mochten de live dagen -deels of geheel- onverhoopt toch niet doorgaan in verband met Covid-19 maatregelen, dan kijken we te zijner tijd wat de mogelijkheden zijn. De eerste optie is om de live dagen om te zetten naar online bijeenkomsten via Zoom.

Kun je Coachen op Emoties wel online leren?

Ja, dat kan! Uiteraard heeft het onze voorkeur om de Leergang offline te laten plaatsvinden, maar we kunnen er niet meer omheen dat online lesgeven c.q. online lessen volgen een belangrijke plek heeft ingenomen. Dit geldt ook voor Coachen op Emoties. Daarnaast hebben we ervaren dat een online ontmoeting/bijeenkomst ook heel intiem en betekenisvol kan zijn. Zolang het kan zullen de lessen dus op locatie plaatsvinden, lukt dit niet meer dan stappen we over naar online bijeenkomsten. Uiteraard houden we de tijdens de online bijeenkomsten de balans goed in de gaten en zorgen we ervoor dat de leeropbrengst gewaarborgd blijft. Op deze manier geven we antwoord op wat het leven nu van ons vraagt, een belangrijk basishouding van de Leergang Coachen op Emoties! Ook jouw klanten zijn inmiddels gewend geraakt aan online bijeenkomsten en het wordt steeds meer gebruikelijk dat coachsessies online plaatsvinden. Zodra we de overstap (moeten) maken van offline naar online zullen we in de Leergang ook extra aandacht besteden aan het ONLINE Coachen op Emoties.

Christine over Nynke en online coaching:
"Mijn eerste ervaring met een aandachtsessie onder begeleiding van Nynke was ver boven mijn verwachting! Ik ken Nynke als (voor mij de enige) coach die mij uit mijn hoofd naar mijn hart kan begeleiden, maar of dat via een beeldscherm ook zou lukken, zonder het voelen van haar energie? ABSOLUUT! Het resulteerde in 1,5 uur focus, rust, prachtige visualisaties and zoals de naam van de aandachtsessie al deed vermoeden: GROEI!"
Vooropleiding & Kennis


Heb ik een bepaalde vooropleiding of kennisniveau nodig om deel te kunnen nemen?

Voor de retraites is geen vooropleiding of kennis nodig. Waar jij je ook bevindt in jouw leven of in jouw proces, je bent welkom met wat er is.

Het is wel belangrijk dat je bereid bent om je eigen proces aan te gaan en dat je beschikt over het vermogen om te reflecteren op jezelf en op wat je aan het doen bent.​ Je bent nieuwsgierig naar wat fysieke klachten je te vertellen hebben en je staat open voor de samenhang met andere terreinen in lijf en leven.

Hoe weet ik of de retraite geschikt is voor mij?

Als je twijfelt of de retraitre voor jou bedoeld is, neem dan gerust contact met me op. Ik beantwoord graag je vragen en onderzoek samen met jou of de retraite op dit moment de juiste stap voor jou is. Je kunt een mail sturen naar nynkevanderbij@gmail.com
Groep & Activiteiten


Hoe ziet de groepssamenstelling eruit?

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. De groep wordt bewust klein gehouden, zodat er aandacht is voor ieders individuele proces.

Hoe bereid ik me het beste voor op de retraite?

Een specifieke voorbereiding is niet nodig. Doe vooral waar jij je goed bij voelt.
Bereikbaarheid & Vervoer


Hoe zit het met de bereikbaarheid en parkeergelegenheid van de locatie?

Alle cursussen vinden plaats bij Centrum Isis Sofia in Dalfsen. Dit is een fantastische locatie in een prachtig natuurgebied. Het centrum is gelegen aan een zandpad, sommige routeplanners laten je midden op de weg staan. Maar als je iets verder rijdt, kom je uit bij het zandpad Keizersteeg. Je kunt je voertuig parkeren op eigen terrein.

Ik kom met het Openbaar Vervoer, hoe bereik ik de locatie?

Vanaf het station Dalfsen is het een kilometer of 3 lopen. Je kunt op het station ook een huurfiets regelen.
Reserveren & Annuleren


Ik wil graag een optie op een plek voor de retraite, kan dat ook?

Ja, dat kan. Stuur even een mailtje naar nynkevanderbij@gmail.com dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om de voorwaarden te bespreken.

Ik wacht liever nog even met reserveren, wat is de uiterste datum dat ik me aan kan melden?

Zolang er plek beschikbaar is, kun je je nog tot voor de start aanmelden. Maar ik zeg er wel eerlijk bij dat de 10 plekken altijd snel vergeven zijn.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Die liggen vast in de Algemene Voorwaarden, zie website.
Financieel & de kleine lettertjes


Klopt het dat ik geen BTW hoef te betalen over deze retraite?

Ja, dat klopt zeker! We kunnen met trots melden dat onze opleidingscentrum is aangemerkt als geregistreerde opleiding bij het CRKBO. Derhalve zijn onze cursussen BTW vrij.

Hoe zit het met de betaling en de kleine lettertjes?

Bij je aanmelding krijg je de mogelijkheid direct te betalen en ontvang je ook gelijk de factuur. Er zijn geen kleine lettertjes, al zijn uiteraard wel onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Zijn er verder nog bijkomende kosten?

Nee. De retraite is op basis van all-inclusive: Koffie/thee, wat lekkers en de heerlijke homemade lunch, de overnachting, het ontbijt en het avondeten zijn voor onze rekening.

VEELGESTELDE VRAGEN...

COVID-19


Hoe gaan jullie om met de 1,5 meter afstand en de Coronamaatregelen?

Ons doel is om voor alle deelnemers op een verantwoorde manier een veilige en ontspannen leeromgeving te creëren. De Leergang Coachen op Emoties blijft met maximaal 10 deelnemers kleinschalig waardoor het naleven van de basisregels relatief makkelijk te realiseren is.

Stel dat we weer een lockdown krijgen, wat dan?

NynkevanderBij.nl is is erkend als opleidingsinstelling en is geregistreerd bij het CRKBO. Niet-overheidserkende opleidingsinstellingen mochten tot nu toe langer doorgaan met het geven van trainingen en educatieve activiteiten op locatie zolang ze maar de basismaatregelen zoals de 1,5 meter in achtnemen. Daarnaast heeft de locatie waar de Leergang Coachen op Emoties plaatsvindt een kerkstatus wat eveneens met zich meebrengt dat we langer door kunnen gaan. Hoe dat er in de toekomst uit gaat zien is op dit moment (augustus 2021) nog niet bekend. Mochten de live dagen -deels of geheel- onverhoopt toch niet doorgaan in verband met Covid-19 maatregelen, dan kijken we te zijner tijd wat de mogelijkheden zijn. De eerste optie is om de live dagen om te zetten naar online bijeenkomsten via Zoom.

Kun je Coachen op Emoties wel online leren?

Ja, dat kan! Uiteraard heeft het onze voorkeur om de Leergang offline te laten plaatsvinden, maar we kunnen er niet meer omheen dat online lesgeven c.q. online lessen volgen een belangrijke plek heeft ingenomen. Dit geldt ook voor Coachen op Emoties. Daarnaast hebben we ervaren dat een online ontmoeting/bijeenkomst ook heel intiem en betekenisvol kan zijn. Zolang het kan zullen de lessen dus op locatie plaatsvinden, lukt dit niet meer dan stappen we over naar online bijeenkomsten. Uiteraard houden we de tijdens de online bijeenkomsten de balans goed in de gaten en zorgen we ervoor dat de leeropbrengst gewaarborgd blijft. Op deze manier geven we antwoord op wat het leven nu van ons vraagt, een belangrijk basishouding van de Leergang Coachen op Emoties! Ook jouw klanten zijn inmiddels gewend geraakt aan online bijeenkomsten en het wordt steeds meer gebruikelijk dat coachsessies online plaatsvinden. Zodra we de overstap (moeten) maken van offline naar online zullen we in de Leergang ook extra aandacht besteden aan het ONLINE Coachen op Emoties.

Christine over Nynke en online coaching:
"Mijn eerste ervaring met een aandachtsessie onder begeleiding van Nynke was ver boven mijn verwachting! Ik ken Nynke als (voor mij de enige) coach die mij uit mijn hoofd naar mijn hart kan begeleiden, maar of dat via een beeldscherm ook zou lukken, zonder het voelen van haar energie? ABSOLUUT! Het resulteerde in 1,5 uur focus, rust, prachtige visualisaties and zoals de naam van de aandachtsessie al deed vermoeden: GROEI!"
Vooropleiding & Kennis


Heb ik een bepaalde vooropleiding of kennisniveau nodig om deel te kunnen nemen?

Je bent gediplomeerd (leefstijl)coach/ therapeut/persoonlijk begeleider en je hebt de basisprincipes van het begeleiden/coachen onder de knie (op HBO-niveau).​​ Maar nog veel belangrijker vind ik het dat je bereid bent om je eigen proces aan te gaan en te leren via je eigen ervaringen en dat je beschikt over het vermogen om te reflecteren op jezelf en op wat je aan het doen bent.​ Je bent nieuwsgierig naar wat fysieke klachten je te vertellen hebben en je staat open voor de samenhang met andere terreinen in lijf en leven.

Hoe weet ik of de Leergang geschikt is voor mij?

Als je twijfelt of de Leergang Coachen op Emoties voor jou bedoeld is, neem dan gerust contact met me op. Ik beantwoord graag je vragen en onderzoek samen met jou of de Leergang op dit moment de juiste stap voor jou is. Je kunt een mail sturen naar nynkevanderbij@gmail.com
Groep & Activiteiten


Hoe ziet de groepssamenstelling eruit?

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Deelnemers aan de eerdere leergangen waren allemaal vrouw en ik richt me in mijn communicatie ook op vrouwen, maar dat neemt niet weg dat mannen die zich aanmelden ook meer dan welkom zijn. De groep wordt bewust klein gehouden, zodat er aandacht is voor ieders individuele proces. Twijfel je of je al voldoende ervaring in het coachen hebt, neem dan even contact met me op.

Hoe bereid ik me het beste voor op de live dagen?

Het is vooral een ervaringsgerichte opleiding. Je hoort van te voren wat de beste voorbereiding is, bijvoorbeeld soms een artikeltje lezen of een tip voor een boek. Je ontvangt per blok een syllabus.

Krijg ik een certificaat?

Ja, de laatste studiedag ontvang je een Certificaat van Deelname.
Bereikbaarheid & Vervoer


Hoe zit het met de bereikbaarheid en parkeergelegenheid van de locatie?

De Leergang Coachen op Emoties vindt plaats bij Centrum Isis Sofia in Dalfsen. Dit is een fantastische locatie in een prachtig natuurgebied. Het centrum is gelegen aan een zandpad, sommige routeplanners laten je midden op de weg staan. Maar als je iets verder rijdt, kom je uit bij het zandpad Keizersteeg. Je kunt je voertuig parkeren op eigen terrein.

Ik kom met het Openbaar Vervoer, hoe bereik ik de locatie?

Vanaf het station Dalfsen is het een kilometer of 3 lopen. Je kunt op het station ook een huurfiets regelen.
Reserveren & Annuleren


Ik wil graag een optie op deze Leergang, kan dat ook?

Ja, dat kan. Stuur even een mailtje naar nynkevanderbij@gmail.com dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om de voorwaarden te bespreken.

Ik wacht liever nog even met reserveren, wat is de uiterste datum dat ik me aan kan melden?

Zolang er plek beschikbaar is, kun je je nog tot voor de start aanmelden. Maar ik zeg er wel eerlijk bij dat ik verwacht dat de 10 plekken snel vergeven zijn. Bovendien, als je je voor 22 augustus aanmeldt, betaal je slechts € 2.495,-! Hierna wordt dat € 2.795,-! Daar kun je leuke boeken voor kopen!

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Die liggen vast in de Algemene Voorwaarden, zie website.

Wat als blijkt dat Leergang Coachen op Emoties toch niet de juiste weg voor mij is?

Meedoen aan de Leergang Coachen op Emoties vraagt een behoorlijke tijdsinvestering van jou. Ik waardeer het enorm als je besluit te investeren in jezelf en daarmee in je praktijk en je cliënten. Het is daarom ook belangrijk dat jouw deelname klopt voor zowel jou als voor mij. Daarom nemen we samen de ruimte om tot en met het eerste blok afscheid van elkaar te kunnen nemen als we ervaren dat het niet klopt. Je krijgt dan (na aftrek van het eerste blok + administratiekosten) gewoon je geld terug. Voorwaarde is wel dat je binnen 2 weken na het eerste blok met mij bespreekt waarom je wilt stoppen. Daarna is er geen mogelijkheid meer tot restitutie.
Financieel & Kleine lettertjes


Klopt het dat ik geen BTW hoef te betalen over deze Leergang?

Ja, dat klopt zeker! We kunnen met trots melden dat onze Leergang Coachen op Emoties is aangemerkt als geaccrediteerde opleiding. Derhalve is de opleiding BTW vrij.

Hoe zit het met de betaling en de kleine lettertjes?

Na je aanmelding ontvang je van ons de factuur. Betaal je in termijnen, dan ontvang je deze op de afgesproken data. Na betaling van de (eerste deel-) factuur is je aanmelding definitief. Er zijn geen kleine lettertjes, al zijn uiteraard wel onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Zijn er verder nog bijkomende kosten?

Nee. Koffie/thee, wat lekkers en de heerlijke homemade lunch zijn voor onze rekening.

Kan ik in termijnen betalen?

Jazeker, je kunt in 3 opeenvolgende termijnen betalen. Hierbij worden extra administratiekosten in rekening gebracht.

Zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting?

De kosten zijn (in 2021 voor het laatst) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Er geldt een belastingvrije voet van € 250,- maar de rest, de opleidingskosten, zijn aftrekbaar. Kijk voor de meest actuele regels op de site van de Belastingdienst.