De Kracht van het Coachen op Emoties

10-daagse leergang

Heb je het gevoel dat er veel meer valt te doen met het coachen op emoties en wil je meer leren over verdieping aanbrengen in je coachsessies met behulp van emoties?  Voel je dat je toe bent aan een volgende stap in je coaching? 

Als coach herken je:

 • dat je wel ziet dat er onder de coachvraag nog een diepere vraag ligt verscholen, en dat je soms wel weet hoe je daar komt maar dat het heel lastig is om daar te blijven met je klant, zodat je op heel wezenlijk en diep niveau kunt coachen om echt iets te doorvoelen en op te ruimen.

 

 • dat je soms leegloopt op die “verhalen over” die je klant vertelt, en dat je moe thuiskomt omdat je het gevoel hebt dat er iets niet helemaal ‘stroomt’ in je sessies..

 • en dat je wel eens gefrustreerd raakt omdat je net niet tot de kern komt bij je klant; en dat je voelt dat de doorbraak zoooo dichtbij is en toch glipt het je door de vingers..

 

 Volg dan de 10-daagse leergang: De kracht van het Coachen op Emoties. 

 

Je ziet inmiddels als coach dat er onder de coachvraag vaak nog een diepere vraag ligt verscholen;

je weet hoe je jouw klant kunt meenemen om daar te verkennen wat er is; en je wilt leren hoe je daar dan vervolgens als coach op dat wezenlijke en diepe niveau echt gaat helpen doorvoelen en verwerken!  Zodat er ontspanning en ruimte ontstaat en mogelijkheden voor echte persoonlijke groei!

                                                                                                

Tijdens deze leergang leer je: 

 • Alles over emoties: hoe ze eruitzien, in al hun verschijningsvormen, en hoe je ze kunt benoemen en inbrengen in de sessie.   Dit zorgt ervoor dat je als coach in no time tot de kern komt. Bovendien leer je je klant zo op zichzelf te reflecteren en hierdoor weer regie te nemen over het eigen leven!

 • Je leert te werken met de diverse methodes, waaronder Het Trappenhuis, Werken met de Oer-AU, om in korte tijd echt en diepgaand contact te maken met wat er aandacht vraagt.

 • Hoe je bij de laag onder de vraag onder de vraag komt, en dan leer je naadloos schakelen naar het ‘echte verhaal’ dat precies daar en dan verteld wil worden. 

 • Over het ontstaan van patronen in het leven, de ontwikkeling van kind naar volwassene, je leert herkennen wanneer een Innerlijk Kind-deel getriggerd en aktief is en hoe je daar mee kunt werken zodat er werkelijke heling kan plaatsvinden.

 

Je leert coachen vanuit het Hier en Nu, met inzetten van stilte en aandacht zodat je klanten ontdekken hoe fijn het is om de tijd, rust en aandacht te krijgen om te mogen zakken vanuit hun hoofd naar hun hart zodat er ook werkelijke aandacht is voor dat wat diep van binnen leeft. 

Dit zorgt ervoor dat jij je klant kunt helpen naar een veel beter kontakt met zichzelf en een stap verder in hun leven.

 

Je bouwt in de loop van de leergang een schat aan informatie, tools en methodieken op, om op elk moment en elk niveau met emoties en het lichaam als ingang te kunnen werken. 

Kortom

Wil jij ontdekken hoe emoties in het hier-nu een ingang vormen, om te komen tot een diepere laag en werkelijke transformatie? Door in te zoomen op de vraag onder de vraag, die leidt tot een authentiek antwoord vanuit het lichaam, kun je in korte trajecten heel veel bereiken! En is dat niet de allerbeste reclame voor jou als coach!

Voor wie?

 • Deze leergang is geschikt voor gediplomeerd (leefstijl)coach/ therapeut/persoonlijk begeleider die al een tijd met veel plezier in 1op1-sessies doet. Je hebt de basisprincipes van begeleiden/coachen onder de knie (HBO-niveau).

 • Je bent bereid om je eigen proces aan te gaan en te leren via je eigen ervaringen, zodat jij heel goed weet hoe je klanten zich voelen voor, en hoe ze zich kunnen voelen na hun traject met jou.

 • Je beschikt over het vermogen om te reflecteren op jezelf en op wat je aan het doen bent

 • Je bent nieuwsgierig naar wat fysieke klachten je te vertellen hebben en je vermoedt een samenhang met de andere terreinen in je lijf en leven.

 

Programma

De opleiding bestaat uit:

 • 4 blokken van 2 dagen van 9.30 tot 17.00 uur

 • 2 terugkom & supervisiedagen aan het einde van het traject, zodat je uitgebreid kunt oefenen met het geleerde in je praktijk en er nazorg is om het geleerde te borgen.

  • Supervisie-dag 1:    Borging, supervisie en groepsessie 

  • Supervisie-dag 2 en feestelijke afsluiting 

Tussen de blokken in ga je met je intervisiegroep aan de slag met het geleerde.

 

Het programma bevat 3 elementen: coach, klant en methodiek en elke element komt in elk blok terug. 

Blok I:  Introductie van de 4 leerlijnen: 

Coach: Ken Uzelve - Je eigen proces als ingang.

Klant: Wauw, wat een wijs lijf!

Methodiek: Het lichaam als leidraad.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

 

Blok II:  Thema: Weerstand, daar waar je precies moet zijn!

Coach: De laag onder de vraag…mag ik daar aankomen?

Klant: Weerstand: en Angst:  Help mij te durven…!

Methodiek: Herkennen, verdiepen, trappenhuis.. trapje voor trapje naar beneden.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

 

Blok III:  Werken met Innerlijk Kind-delen

Coach: Herkennen van je eigen patronen en identificaties. 

Klant: Als de volwassene samenvalt met een kind-deel.

Methodiek: Doorzien van samenvallen en leren losweken volwassene en kind-deel.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

 

Blok IV: Thema: Grenzen

Coach: Eigen socialisatie met grenzen: over mijn JA en mijn NEE.

Klant: maar wat als ik nee zeg…. herkennen, stellen en bewaken van grenzen.

Methodiek: o.a. werken met grenzen, boosheid, zorgen dat je boodschap aankomt bij de ander.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

Wanneer

Blok 1: maandag 6 en ​dinsdag 7 september 2021

Blok 2: dinsdag 12 en woensdag 13 oktober 2021

Blok 3: maandag 29 en dinsdag 30 november 2021

Blok 4: maandag 10 en dinsdag 11 januari 2022

Supervisiedag 1: maandag 7 maart 2022

Supervisiedag 2 + certificering: maandag 16 mei 2022

Waar

De bijscholing vindt plaats bij Centrum Isis Sofia, Dalfsen.

Investering

€2495,-  BTW vrij. Dit is inclusief koffie/thee en materialen. Je kunt ook in 3 termijnen betalen. Je kunt dit aangeven als je je aanmeldt.

De voorbereidingstijd per blok is 4 uur. 

Deze bijscholing is bij Kabiz geregistreerd voor 72 punten.

 

 

 

Intakegesprek

Wil je eerst samen in gesprek om te kijken of deze leergang op dit moment voor jou de juiste stap is? Meld je nu aan voor een vrijblijvend intakegesprek

Corona

Uiteraard houden we ons aan het Coronaprotocol. Dat houdt ook in dat we werken met een kleine groep en de afstand bewaren.

Als het niet door kan gaan i.vm. Corona-maatregelen, dan kun je je inschrijving óf verzetten naar de volgende datum, óf je krijgt je geld terug. Mocht je onverhoopt Corona hebben, dan blijf je uiteraard thuis en ontvang je je geld terug